Elérhető a Szintézis Jelentés!

Az UrbanSCOPE projekt keretében készült Szintézis Jelentés már elérhető magyar nyelven. Ez a tanulmány a projekt első részfeladatának eredménye. Az első cél az volt, hogy mindhárom városban, azaz Győrben, Darmstadtban és Glyfadában elvégezzük a “helyi fenntartható mobilitási vizsgálatot”.

A SUMP kutatás eredményei az alábbi tényezőkre fókuszálnak:

  • A SUMP szakirodalom, valamint az egyes városok és országok kormányzási és intézményi keretrendszerének áttekintése.
  • Interjúk készítése a helyi „kulcsemberekkel”, mint a helyi önkormányzat tagjaival, a civil társadalom szakértőivel és egyéb helyi szervezetek képviselőivel a fenntartható városi mobilitás kérdésének a helyi politikában elfoglalt helyéről, valamint a kapcsolódó irányvonalról és a meglévő tervekről, továbbá a helyi civil társadalom látásmódjáról a SUMP-ot illetően..
  • A fókuszcsoport találkozók eredményeire, ahol a SUMP szakértők a SUMP helyi elkötelezettjeivel és a helyi érdeklődőkkel találkoznak, a projekthez kapcsolódóan átbeszélik a jelenlegi helyzetet, a kihívásokat és a lehetőségeket a fenntartható városi mobilitás irányvonalát és a tervezését illetően.
  • Mindhárom partnerváros lakosai körében online kérdőív formájába végeztünk lekérdezést. A cél az volt, hogy visszajelzéseket, véleményeket gyűjtsünk a jelenlegi városi mobilitási gyakorlatokról, és arról, hogy mi a véleményük az alternatív városi mobilitás elfogadásáról, és a szükséges infrastruktúra beruházásokról, valamint mi a véleményük az autóhasználat csökkentéséről, és a városi mobilitás tervezésének bevezetéséről.

Az alábbi gombra kattintva megtekintheti a Szintézis Jelentést (magyar nyelven)!

Leave a Reply

Your email address will not be published.